Nomenclatorul arhivistic este format din:

Schema de clasare (operatiune prin care materialele se aranjeaza intr un sistem rational si se repartizeaza in categorii intr o ordine dinainte stabilita)

Termene de pastrare (de la 5 ani pana la permanent)

Ce presupune nomenclatorul arhivistic?

Clasarea se realizeaza pe baza unei scheme de clasare care este cuprinsa intr un instrument prevazut de legislatie si denumit Nomenclator Arhivistic.

Nomenclatorul dosarelor nu se modifica anual ci numai atunci cand se produc schimbari in structura creatorului de documente.

Nomenclatorul arhivistic se aproba de catre conducerea unitatii creatoare de documente si se confirma la nivel central de arhivele nationale si la nivel local de serviciile/birourile judetene ale Arhivelor Nationale.

Nomenclatorul arhivistic are o functie dubla si este util atat la inceputul ciclului de viata al documentelor cat si la sfarsitul acestora in cazul selectionarii.

De ce sa externalizati serviciile de arhivare a documentelor?

Reduceti costurile

Avem o echipa dedicata care va anunta din timp referitor la expirarea termenului legal de mentinere a arhivelor, urmand ca acestea sa fie distruse in mod specializat si confidential.

Reduceti timpul de lucru

Scapati de grija cautarii documentelor si astfel veti folosi acel timp realizand alte actiuni care ajuta la dezvoltarea afacerii. Conform unor studii, angajatii pierd cel mult 40% din timp pentru cautarea anumitor acte in registrul firmei.

Documentele arhivate sunt in siguranta cu noi

Documentele firmei dumneavoastra sunt asigurate, atat la punctul nostru de lucru cat si pe parcursul deplasarii.

Experienta

acumulata in timp

100+

clienti multumiti

200+

arhive realizate

Transport

asigurat

Ai nevoie de servicii de arhivare a documentelor?

Putem pregati pentru tine o oferta personalizata!

Ai nevoie de servicii de tipografie?

Avem o gama variata
de servicii.